tisdag 15 april 2014

Olika upplevelser på Nannylund

Midsommar har firats åtskilliga gånger på Nannylund. Vi boende bestämde tillsammans vilken tid vi skulle ha midsommarsillen. De flesta gick ihop i matlag, åtminstone vad gällde potatisen. Jag hade som sport att köpa potatis och jordgubbar på midsommaraftonen. Det innebar att ta sig upp till Boarpsladorna och "hänga på låset" kl. 8, särskilt sådana år då det var sen jordgubbsskörd.
 
De flesta gillade att ta sig till hembygdsparken. Många år var vi en övervägande del som promenerade uppför Hallandsåsen. Med tiden tog åren ut sin rätt och gruppen delades på bilåkare och vandrare. Vid hembygdsparken kunde molnen hänga regntunga, men det fanns en stark tilltro till att allt skulle ordna sig. Ofta hjälpte människors starka tilltro. Endast ett par gånger har folkdansarna "Lärgökarna" fått uppföra sin dansuppvisning  inne i kafét. Nedan syns folkdansarna i procession, färdiga för slåtter och räfsning.
 
På återvägen plockade vandrarna lite blomster till den egna midsommarfesten på Nannylund, medan bilåkarna började ställa iordning möbler och duka. Sill, potatis med vad därtill hörer - aldrig smakade det så bra som i goda vänners lag på Nannylund! Fanns det spelekvinnor så kunde det också bli en extra liten midsommardans på gräsmattan eller - om vädret inte tillät - i biblioteket.
Ibland gjorde vi en egen midsommarstång på Nannylund. Här poserar Birgitta Lertséus och Cecilia Bergström framför en liten ministång.
Här äts midsommarsillen på "Nya Nannylund, en trappa upp" På bilden syns Birgitta Lertséus och vackert midsommarbekransade Berta Björkman med dotter Gunilla Lundqvist.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar